GUIDE

Linnegradiner

Inred ditt hem med vackra och luftiga linnegardiner. Gardiner i linne passar lika bra till sovrummet som till vardagsrummet.

Vanliga frågor om linnegardiner

Hur långa ska linnegardiner vara?

Vilken längd ska man ha på gardiner? Ska du hänga dina gardiner i gardinskena fäst i taket? Mät då från golv till tak. Ska du hänga dina gardiner i gardinskena fäst i väggen? Mät från ovansida av gardinskenan. Ska du hänga dina gardiner i en gardinstång på väggen med ringar? Mät från undersida av ringen.

Måste gardinerna gå ner till golvet?

Nej det väljer du själv vad som passar ditt hem. Många tycker om att ha en gardin som slutar en knapp centimeter över golvet för att slippa att de går i golvet och samlar dam. tänk också på att linet är ett naturmaterial som kan hänga ut sig någon centimeter beroende på exempelvis luftfuktighet.

Korta gardiner som slutar vid fönsterkanten ger ett lite gulligare utseende och kan passa i sommarhus eller hem med en mer lantlig stil.

Vad ska man ha för gardiner i vardagsrum?

Vi tycker att linnegardiner passar utmärk i vardagsrummet, linet ger hemmet en luftig och avslappnad känsla.

Hur tvättar man linnegardiner?

Det bästa är att försöka undvika att tvätta linnegardiner. Det gör du bäst genom att regelbundet damma av dina gardiner med dammsugare eller ta ner dina gardiner och skaka och vädra dem. Småfläckar kan du ta bort med en ren fuktig svamp eller trasa och ljummet vatten.

Tvätta linnegarinerna i generöst med vatten på 30°C och häng dem för att torka, undvik att torka dem i torktummlaren.

Vid svårt smutsiga linnegardiner rekommenderar vi att du lämnar in gardinen på kemtvätt.