This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Ta hand om dina linneplagg och produkter på rätt sätt

Care guide

Alla Bylinens textilprodukter är tillverkade i linne eller halvlinne. Lin är ett fantastiskt naturmaterial som åldras långsammare än andra textilier och blir bara mjukare och skönare med tiden. För att behålla linnets struktur och lyster är det viktigt att du tar hand om det på rätt sätt. Nedan har vi sammanfattat våra bästa tips på hur du tar hand om ditt linne. 

Både linne och halvlinne kan tvättas i 60°C, men för ömtåliga linneföremål såsom linneservetter, bordstabletter och linnedukar rekommenderar vi 40°C. Vid svåra fläckar går det bra att tvätta ditt linnetyg i högre temperatur, men överstig inte 80 grader. Vi råder dig att aldrig tvätta på varmare än nödvändigt för minsta slitage på dina linneprodukter men också för miljöns skull.

Det går bra att torktumla dina linneprodukter på låga temperaturer för att behålla mjukheten och ge de ett snyggt avslappnat utryck. Ha dock i åtanke att det sliter på fibrerna.

Viktigt att tänka på är att otvättat linne krymper i varmt vatten, mellan 3–6%. Vid tvätt kan överskottsludd släppa som borstas bort med mjuk borste eller skakas av utomhus, detta gäller framförallt våra våfflade handdukar.

TVÄTTA LINNE

Tvätta linneplaggen i maskin på ett milt program och med ett skonsamt tvättmedel utan blekning. Linne bör bara centrifugeras på låg hastighet. Vid höga hastigheter kan fibrerna knäckas, vilket gör att kvalitén försämras och mer överskottsfibrer skapas. Följ tvättråden på produkten.

TORKA LINNE

Låt hängtorka - det är snällare mot både produkten och miljön, samt ger linneplaggen en krispig känsla. Om du föredrar mjukhet, torktumla på låg temperatur en kortare stund och låt sedan hängtorka tills plagget är helt torr. Torktumling och centrifugering sliter på linneplagg så undvik det i mesta möjliga mån för att förlänga plaggets hållbarhet.

STRYKA OCH MANGLA LINNE

Använd ett ångstrykjärn eller fukta tyget jämnt med vatten och stryk sedan på hög värme.

Det går också bra att mangla linne om du har tillgång till en mangel.

FÖRVARA LINNE

Linne mår bäst av att förvaras mörkt och torrt för att undvika att tyget bleks eller missfärgas av damm och solljus.

Cart

Congratulations! Your order qualifies for free shipping Du har kr1,000 kvar till fri frakt
No more products available for purchase